Vergoeding ADHD medicijnen, Concerta en Strattera

Posted in Uncategorised

ConcertaDe geneesmiddelen Concerta en Strattera worden vanuit de basisverzekering vergoed tot het zelfde bedrag als Ritalin. Strattera en Concerta zijn echter veel duurder dus het verschil moet u bijbetalen. De meeste verzekeraars vergoeden alleen Ritalin.

Vergoeding door De Amersfoortse 2016

De vergoeding voor merkmedicijnen - zoals Strattera en Concerta - is maximaal € 500,- per jaar per persoon vanuit de aanvulling Optimaal. De aanvulling Uitgebreid vergoed € 250,- per persoon.

Kinderen zijn gratis verzekerd op de (hoogste) aanvullende verzekering van de ouders. Ieder kind heeft dus recht op deze vergoeding voor medicijnen en natuurlijk ook de ouders.

Vergoeding door Stad Holland 2016

Stad Holland vergoedt 100% tot maximaal € 1000,- per jaar vanuit de aanvullende verzekering DeLuxe. De premie bedraagt in 2013 € 96,50 en kinderen betalen € 15,- per persoon. Deze aanvullende verzekering is duur maar vergeet niet dat ook de tandarts perfect is verzekerd inclusief orthodontie. Deze verzekering is een uitkomst voor mensen die hoge zorgkosten hebben en niet willen inleveren op zorg en kwaliteit van leven. De basisverzekering 2013 kost € 104-.

Vergoeding door ONVZ 2016

ONVZ vergoedt dure geneesmiddelen tot maximaal € 4540,- per jaar vanuit de aanvullende verzekering Optifit. lleen heeft ONVZ vooraf medische selectie. De kans is erg groot dat u wordt afgewezen. 

De beste verzekeraar

De beste verzekeraar voor dure medicijnen is dus ONVZ maar ONVZ zal u waarschijnlijk niet accepteren als het gebruik van dure ADHD medicijnen een feit is. kies altijd voor ONVZ wanneer u kinderen heeft dan heeft u met een (relatief) goedkope premie een uitmuntende dekking. Niet alleen medicijnen maar ook bijvoorbeeld orthodontie. Wellicht bent u met deze verzekering wat duurder uit dan op dit moment maar deze verzekering is een investering in de toekomst. Als er zorgkosten zijn bent u te laat en wordt u niet meer geaccepteerd. 

Meer informatie over ONVZ en/of afsluiten.

 

De Amersfoortse 2015

Polisvoorwaarden en verdieping

Premie berekenen en afsluiten